Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Wild Hunt

Een band die geïnspireerd is door de muziek van saxofonist Wayne Shorter. De geweldige mooie nummers van Shorter zijn voorzien van nieuwe arrangementen en zullen energievol worden uitgevoerd zodat er een nieuwe sound zal ontstaan op het podium. Ook de bezetting is er niet een die je vaak tegen komt. Aan de hammond organ zal de inmiddels veel gevraagde sessie muzikant Elvis Sergo zitten. Elvis is "Hammondorganist" in hart en nieren!! Hij heeft zich toegelegd op het verkennen van de uitgebreide mogelijkheden van het Hammondorgel.

Traditiegetrouw horen daar de jazzklanken uit de jaren zestig bij, waar ruimschoots aan gerefereerd wordt in de trio's en kwartetten met drums, saxofoon en eventueel gitaar, waar hij als "sideman" bij betrokken is, of die Elvis zelf leidt. Een versmelting van stijlen als soul en funk met deze onvervalste, maar nog steeds springlevende jazz garandeert een stampende en 'groovende' machine. Geheel authentiek bespeelt Elvis de voetbassen van het orgel. Een door Elvis uitgebreid bestudeerde techniek, aansluitend aan het karakter van het hammondorgel, waar de accoordenpartijen en melodieën naadloos op de bassen aansluiten, immers beide door slechts één persoon geproduceerd, zodat een consistent geheel ontstaat.

De drummer is Sebastiaan Cornelissen. Hij studeerde aan het conservatorium van Amsterdam waar hij samen met de beroemde pianist Rob van Bavel het trio Isotope oprichtte. Hij woonde en werkte een tijd in Engeland als docent aan The Goldsmiths University en the Royal Academy of Music in London.Trombonist/ arrangeur Erik Blok heeft veel van de stukken van Shorter voor zijn rekening genomen om er prachtige arrangementen van te maken. Hij heeft inmiddels ook een indrukwekkende carriere achter de rug. Zo speelde hij onder andere bij de Holland Bigband van trompettist Loet van de Lee bij de beroemde bigband van Glenn Miller memorial orchestra in frankrijk en de Ramblers .

Saxofonist Jaap winder is de initiatief nemer van deze band ,hij liet zich inspireren door de muziek van Wayne Shorter om vervolgens de juiste mensen bij elkaar te zoeken en zo die muziek uit te kunnen voeren. Hij heeft inmiddels al een behoorlijke staat van dienst in Nederland als sessiemuzikant en leadalt speler van diverse bigbands o.a. de Westcoast bigband uit Den Haag. Met die band speelde met ondermeer Ack van Rooyen, Denise Jannah, Bart van Lier en vele andere.

Contact: Jaap Winder
tel: 072 5625336
email: info@saxofoonhuis.nl

Bezetting:
Erik BlokTrombone
Sebastiaan CornelissenDrums
Elvis SergoHammondorgel
Jaap WinderAltsaxofoon

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens