Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Bart Lust Quintet

Het Bart Lust Quintet valt meteen op door de solide sound van de trombone en de tenorsaxofoon én door de interactie met de razend stuwende ritmesectie. Eigenzinnige composities worden afgewisseld met bewerkte pareltjes uit vroeger (jazz)tijden.

Laverend tussen swing en latin vaart elke compositie van Bart Lust een eigen koers. Met aan het roer de zeer vaardige handen van pianist Steven Hupkens, bassist Erik Robaard en drummer Joost Kesselaar. Daarbij geven Daniel Mesters tenorsaxofoon en Lusts trombone het quintet zijn machtige podium-presence en masculine sound. Onlangs verscheen het vierde album van het Bart Lust Quintet. “Slide to Unlock”

Zijn uitgekiende dwaaltocht over de trombone, de delicate tijdstippen voor zorgvuldig ingezette soli - van hem en de andere bandleden - en de rijke keuze van repertoire, maken van Slide to Unlock (wat de trombone betreft ook al zo'n functionele cd-titel) tot een juweeltje. (Rinus van der Heijden)

De muzikale schatkamer van de band kan ontgrendeld worden als trombonist en bandleider Lust ontketend raakt. (Michiel van Ree)

Contact: Bart Lust
tel: 020-6381338
email: b.lust2@chello.nl
Website

Bezetting:

Foto's


  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens