Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Startas Orkester

“Normaal gesproken houd ik helemaal niet van moderne muziek, maar dit vond ik echt heel mooi.”

Een veel kritischere recensent dan de oma Kitty van drummer Bart kun je natuurlijk niet vinden, maar het zegt wel wat over de doelstelling van Startas Orkester. Muziek spelen die zijzelf leuk vinden. Muziek die interessant genoeg is om meerdere keren naar te luisteren, maar met sterke melodieën en een duidelijk concept, waardoor zij het publiek dat minder snobistisch is dan zijzelf niet van zich vervreemden.

Dat anderen de muziek van Startas Orkester ook kunnen waarderen werd onder andere duidelijk toen zij The Records wonnen. In deze wedstrijd, georganiseerd door de stichting Keep an Eye, namen bands van afstuderende conservatoriumstudenten en alumni het tegen elkaar op, om een budget van 10.000 euro, te besteden aan cd-opnames, te winnen. Startas Orkester werd door een jury bestaande uit Bert van der Brink, Anton Goudsmit, Albert Grootoonk (voormalig EMI-Blue Note) en Kim Bloem (Mojo Concerts) gekozen als één van de drie winnaars. Het album zal naar verwachting in voorjaar 2015 uitkomen.

Met leden uit verschillende achtergronden (jazz, pop, klassiek, elektronische muziek) is er een breed scala aan invloeden terug te horen. Jazzhelden als Kurt Rosenwinkel en Henry Threadgill zijn te herkennen, maar Startas Orkester vindt ook inspiratie in de minimal music van Steve Reich en alternatieve rock van Radiohead. Om het interdisciplinaire plaatje rond te krijgen en kans op subsidie te vervijfvoudigen, wordt ook gewerkt met live visuals. Startas Orkester speelt alleen eigen, tekstloze nummers, die onderwerpen aansnijden als Noorse roofslakken, locaties in Den Helder, en recentelijk overleden bonsaibomen.

Contact: Bart van Gemert
tel:
email: bart.vangemert@gmail.com

Bezetting:
Elianne Ardts
Bart van GemertDrums
Thijs van GemertContrabas
Marthe LasthuisViool
Marit van der LeiZang
Agnes Loonstra
Freek RijnaGitaar
Hidde SmedingaPiano
Jorrit WesterhofGitaar

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens