Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Erik vd Weijden4

erik_casablanca.jpgHet nieuwe jazzkwartet van Erik van der Weijden put inspiratie uit de laatste lichtingen jazzmuzikanten. In de muziek is een scheiding tussen verschillende stijlen nauwelijks nog waarneembaar en wordt het materiaal ingezet om razendsnel te schakelen tussen sferen en concepten. Belangrijk invloeden zijn bijvoorbeeld het SF Jazz Collective, Jagga Jazzist, Jazzkamikaze, Christian Scott en Courtney Pine. Stuk voor stuk groepen en musici die aan de wieg stonden van een generatie die maatschappelijke tendensen zagen en een vertaling konden maken naar de muziekcultuur waarin ze opereren.

Met een wijde blik naar de mogelijkheden die ontstaan zijn door de integratie van de dance, techno en nujazz, en het uitbreiden van complexe harmonie in een eenvoudige vormstructuur, werd de jazz uitgebreid en verrijkt met multi-interpretabele klankspectra. Zo werd het de musici mogelijk gemaakt verschillende muzikale nivo's op het hetzelfde moment te laten klinken.
Melodische jazzimprovistatie wordt gecombineerd met repetatieve patronen, rockdrums wordt als begeleiding voorgeschreven voor een ballad of een melodieinstrument maakt de begeleiding voor een collectieve improvisatie. Dit zijn slechts voorbeelden van situaties die kunnen ontstaan, en lang niet altijd op afspraak.

In een traditionele bezetting van altsax, piano, bas en drums speelt het Erik van der Weijden kwartet eigen composities. De enorme ervaring die de heren musici meebrengen garandeert een avontuurlijk uurtje.

Zie ook Erik van der Weijden kwartet website
Contact: Erik van der Weijden
tel: 020-6940133
email: erikvdw@freedom.nl
Website

Bezetting:
Jan DoedensPiano
Teake EttemaContrabas
Erik van der WeijdenAltsaxofoon

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens