Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Aizu

AIZU brengt een verfrissend en swingend nieuw geluid in de Nederlandse jazz wereld. Met als inzet de unieke stem van frontvrouw Zosja El Rhazi en een krachtige, stuwende ritme sectie weet deze groep bruggen te slaan tussen swing, fusion, latin en pop.

FILOSOFIE
Dit is geen typisch ‘zangeres met begeleiding’ -bandje. In AIZU is elk bandlid een gelijkwaardig en essentieel onderdeel van het geheel. Een uniek geheel, waarin iedereen van rol wisselt en geniet van elkaars spel.

SOUND
Melodie, Groove en Virtuositeit staan centraal in de sound die band organisch creëert. Zo ontstaan gevarieerde arrangementen van bestaande nummers, maar ook eigen werk. Van mystieke Arabische klanken tot stuiterende en opzwepende grooves; liefhebbers van zowel de gevoelige als de meer moderne kant van jazz zullen aan hun trekken komen.

WANT?
AIZU wil het enorme enthousiasme wat zij al musicerend beleven overbrengen naar de toeschouwer. Er mag gedanst worden!

WIE?
AIZU werd begin 2011 opgericht en is vernoemd naar de oprichter van een traditionele zwaardvechtstijl. Nadat de leden bij toeval gezamenlijk op een podium terecht waren gekomen, besloten ze de daar gebleken chemie te gebruiken als fundament voor een nieuwe groep.

Alle bandleden zijn recent afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Tevens zijn ze met grote regelmaat te bewonderen in diverse projecten & in de meest uiteenlopende clubs en jazz kroegen. Halverwege 2011 staat hun eerste cd release gepland en ze staan te trappelen om op zoveel mogelijk podia hun klanken ten gehore te brengen.

‘AIZU’ bestaat uit: Guus Bakker? – Bas
Contact: Daniel van Dalen
tel: 0613234550
email: danielvandalen@hotmail.com

Bezetting:
Guus BakkerContrabas
Daniel van DalenDrums
Zosja El RhaziZang
Lucas MeijersGitaar

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens